Tarım ve Orman Bakanlığı, yapılan kontroller sonucunda taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünlerin listesini sitesinde ilan etti.
Kara listede İzmir’de Buca, Konak, Çeşme, Torbalı ve Çiğli ilçelerinde faaliyet gösteren firmalar ile restoran yer aldı.
KEBAPÇIDA ‘KANATLI ETİ’
Konak ilçesinde kebapçı olarak faaliyet gösteren ‘Özman Ocakbaşı’ isimli restoranın dana eti ürünlerinde ‘kanatlı eti’ olduğu tespit edildi.
SUCUKTA ‘TEK TIRNAKLI ET’ SAPTANDI
Çeşme ilçesinde faaliyet gösteren ve Serkan AltınIşık’a ait ‘Altınışık Kasap’ın Fermante Dana Sucuk ürününde ‘tek tırnaklı et’ tespit edildi.
ZEYTİNYAĞI’NDA KARIŞIM TESPİTİ
Buca ilçesinde zeytinyağı imalatı yapan ‘İzmir Yağanlar Zeytinyağları’ isimli firmanın ürünlerinde; ‘tohum yağı karışımı’
Torbalı ilçesinde zeytinyağı imalatı yapan ‘Hasan Ticaret Toptan Gıda-Haldun Bölge’ isimli firmanın ürünlerinde ise; ‘tohum yağı karışımı’ ve ‘daha düşük kalitede zeytinyağı karışımı’ tespit edildi.
MANTIDA SAKATAT VE KANATLI ET BULUNDU
Çiğli ilçesinde bulunan Hasan Melik Yüksek’e ait ‘Sevolle Mantı’ isimli iş yerinde kullanılan harcı kıymasında ‘kanatlı eti’ ve ‘sakatat(taşlık)’ tespit edildi.
GÜNDEM
26 gün önceGÜNDEM
28 gün önceGÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.